Ulike tjenester

Det som er interessant med hvordan har utviklet seg er at tidligere hadde man veldig begrenset tilgang til kunnskap og informasjon. Det var noe som generelt sett og tradisjonelt var forbeholdt de lærde eller de som bestemte i samfunnet. Studenter fikk også slik tilgang, men til en langt mer begrenset grad. I tillegg så var det jo mennesker som satt og bestemte hva som var akseptabelt og ikke, og hva den generelle befolkningen fikk lov til å vite. Det forandret seg sakte gjennom årene, til den grad det liksom ble tillat, men med starten av internett, så var dette alltid noe som var under angrep. Det er fortsatt visse regimer og land som holder på dette, å stoppe og sensurere sine egne borgere, og det blir rettmessig kritisert. Det er derfor når noe slikt skjer her i Norge, så blir vi flaue på våre egne vegne, da vi ikke vil sammenligne oss med slike land.

Hva bør tillates?

Så det er noe som må fortsettes, “alt” bør være tillatt, noe som er også en grunn til at vi har så mange plattformer. Man skulle tro at det finnes bare Youtube til å dele lange videoer på, men det finnes mange andre, om enn mindre kjente tjenester og plattformer som lar deg gjøre det. For oss på lattr.no som ønsker å dele med oss så mye som mulig så er det helt perfekt. Vår nettside har ikke kapasiteten til å holde all den dataen og det å bare linke til en video eller et bilde er langt mer praktisk. Det gir en ganske smidig og fin side også, for om vi skulle hatt en masse bilder og videoer på siden så ville det blitt veldig uryddig. Hva slags tjeneste man bruker avhenger egentlig på hva man ønsker å dele og hvordan man vil formidle. Er du en youtuber, så bruker du naturligvis Youtube, men det er flere og flere som også bruker noe som heter Twitch. For å se videoer generelt så er Youtube best, men om du skal livestreame noe og spesielt noe innen gaming, så har Twitch lenge vært favoritten i det miljøet. Det er kanskje noe som må utforskes mer før en kan si definitivt hva som er best, men når en ser mengden av mennesker som bruker det så ligger det vel noe i det.

Er man mer samfunnsbevisst enn akkurat det så er det definitivt ingen mangel på innhold, eller mennesker som tenker det samme som deg. Det er noe du kan finne hvor som helst, og når det kommer til tjenester så kan du egentlig trykke på hvilken som helst nettavis for å se hva som foregår i verden. Det er alltids noe som er verdt å kjempe for, uten å bli en altfor stor SJW ( Social Justice Warrior). Den termen, ment negativt, er uansett litt rar. Selv om konnotasjonen tilsier en person som blir sint på alle for små feil, og som forsøker å heve sosial rettferd på nettet. Når en sier det sånn så høres det vel ikke så dumt ut? At det finnes mennesker som er sånn, selv om det kanskje avhenger mye av måten en gjør det på. Uansett så er det ikke dumt, føler vi, å hjelpe og støtte mennesker eller grupper som ikke kan det like lett selv. Det er kanskje visse som tar det litt for langt, og dømmer veldig mye, men det er en merkelig terminologi å bruke uansett.

Hva som virkelig fungerer

Det å kjempe for de rette tingene, eller i det minste det man anser for å være rett, bør ikke være noe som blir sett på som negativt. Men igjen, det handler vel så mye om metoden man bruker for å gjøre det, og ikke nødvendigvis så mye hva slags syn man har. Vi føler jo også at om man først har en plattform som en blogg gir deg, til å nå ut til mennesker og virkelig poengtere ut ting i samfunnet verdt å fremheve så bør man gjøre det. Man har egentlig et valg i det. Det er tre muligheter, slik vi ser det.

Det ene er å være en rosablogger og skrive om livets glade dager, ispedd en eller annen trist historie om noe du hørte om via en venn. Det funker det også altså, man får MYE oppmerksomhet ved å vise den nyeste og fineste sminken. Hvorvidt det har noe nytte derimot får man egentlig spørre leseren om, for om de finner det interessant, så har det faktisk en nytte, selv om andre kanskje ikke liker det. De yter en funksjon, og en tjeneste, så det er liksom vanskelig å “ta” de på noe.

Noe annet en kan gjøre, som knyter seg opp til den første, er å være veldig kommersiell. Selv om man forsøker å gjøre det skjult. Man har en interessant blogg, men som veldig ofte styrer seg mot kommersielle produkter, som oftest for skjønnhet eller andre ting. Så lenge man faktisk sier i fra om at det er det den aktuelle artikkelen driver med, så er det egentlig ikke noe problem med det.

Det siste rører litt på det overnevnte, altså i å være samfunnsbevisst. Problemet er at jo høyere man skriker om urettferd, jo lavere blir ens stemme. Det er bare å se hvordan visse bloggere har forandret sitt innhold og sin stil, fordi det ikke fungerer like bra som det kan ha gjort.

Hva foretrekker du, en av de, eller en kombinasjon av alle tre?