Når er det for mye?

Har du lagt merke til hvor mange nye filmer det kommer ut snart? Vel, det er kanskje et overflødig spørsmål fordi det kommer nye filmer hele tiden og det har det gjort i hundre år nå. Men det føles som om det kommer så utrolig mye, og alt kommer ikke en gang på kino. Nå har man Netflix og Amazon som lager sine egne filmer, og tv-serier, og man har rett og slett ikke tid til å se alt. De spiser opp en så stor del av markedet at de har begynt å spise seg selv om. Netflix lager så mye innhold at folk ikke rekker å se alt innhold som Netflix lager, noe som jo er ironisk og morsomt. Det er ikke bare de heller, og det blir så mye at folk til slutt blir sittende og se på telefonen sin i stedet. Kan for mye valg være dårlig? Muligens.

Det handler ikke bare om streamingtjenestene som vi abonnerer på og aldri bruker. Tenk bare på hvor mange superheltfilmer som har kommet de siste ti årene. Snakk om å bli bombardert. Det var Christopher Nolan som startet det med Batman Begins, men det er mulig at Iron Man som kom i 2008 virkelig var den ekte superheltfilmen som folk som leste tegneseriene kunne relatere seg til aller mest, og som virkelig var startskuddet. I det filmatiske universet til Marvel så finnes det nå 18 filmer som har blitt gitt ut, og mange flere har blitt planlagt. Også der kan man spørre seg om når for mye er for mye. Ikke enda tydeligvis, siden de tjener milliarder av kroner på hver eneste film. De slår jo rekorder bortimot med hver eneste nye film, så det er ikke så rart at det kommer til å fortsette.

En av grunnene til at de lykkes så bra er at de har tatt seg tid til å bygge det hele, og at de har sunn dose med humor. Om man da kontrasterer det til DCEU har gjort det, så virker det som de har forsøkt å kopiere det rivalen har gjort, men uten humor, noe folk gjennomskuer ganske greit. Når det kommer til underholdning så fungerer det jo, for det er alltid en viss spenning knyttet til slike filmer om superhelter, spesielt om Batman og Superman, men det føles kanskje litt kynisk? Jeg vet ikke, men det kommer nok et metningspunkt. Ikke at de kommer til å floppe med superheltfilmer altså, men at de ikke kommer til å få det gedigne publikum de har hatt for alltid. Eventuelt så kommer folk til å hige etter noe nytt, men til den tid kommer, ja, da kommer det massevis av flere filmer også.

Det er ikke så farlig altså, det finnes langt større problem enn for mange filmer og tv-serier i verden. Sannsynligheten er at vi alle har sett minst en av disse filmene eller seriene som har kommet ut de siste årene, så det er ikke mye vi kan klage på får vi si, i all rettferdighetens navn.